esmaspäev, 1. mai 2006

Volbriöö ja Maituli ning Alansi, Kirivalla ja Lutsu külade ühise külavanema valimised vol I

Täna oli väga tore päev - esimest korda toimus Alansi, Kirivalla ja Lutsu külade inimeste ühine üritus - volbriöö ja samas ka külavanema valimised. Üritus toimus meie maal oleval platsil. Levitasime infot üritusest tuttavate kaudu, kellel palusime omakorda infot edasi levitada. Palusime ka, et igaüks võtaks miskit söömist-joomist kaasa, et ürituse ametliku osa kõrval oleks tore võimalus ka teineteisega tutvuda ja juttu veeretada.
Einer oma perega oli juba varakult hakkamas ning aitas pinke ja laudu valmis sättida. Naised (sh ma isegi) küpsetasid kõik hoolega, sest kõigil olid ootused suured - ikkagi esimene kord niimoodi kolme küla rahva ühist maituld teha. Mida kell edasi läks, seda selgemaks sai, et see vana rohujahuveskikoht ei ole siiski kõige parem ürituste jaoks - külma kevadise tuule käes oleks kaunis külm hakanud. Õnneks aga ajas naabrimees Ain oma suure bussi tuulevarjuks.
Inimesi tuli üllatavalt palju, kõik olid rõõmsas tujus. Mõned olid sõprugi kaasa võtnud. Selgus, et mitte ainult meie, kes me nüüd pisut üle kahe aasta kohapeal elanud oleme, ei tunne kõiki. Seetõttu tegime tutvustamisringi ning võtsime välja ka kaardi, et sotti saada, kes ja kus siis täpsemalt pesitseb.
Kutsusime ise kohale ka kohalikud politseinikud - Kõue vald oli äsja uue politseiniku saanud. Anu Metsaorg teenindab nüüdsest Kõue valda. Leidsime, et külarahval on hea võimalus tutvuda oma uue politseinikuga ja ka vastupidi. Et politseinikud olid teenistuses, lahkusid nad muidugi üsna pea oma tööasju ajama.
Kui külavanema valimisteni jõudsime oli juba pime.
Külavanemaks valiti Ain Salupõld.














































Kommentaare ei ole: