neljapäev, 1. mai 2008

Volbriöö ja maituli

Eile õhtul oli kolme küla rahvas kutsutud maituld tegema Sumla Vilma juurde Karjatse tallu Lutsu külas. Vana kombe kohaselt tähistasime võitu talve üle, mis sel aastal oli ääretult porine ja hall, ning kevade saabumist. Andrusel tuli idee panna talvele efektne punkt - minu luua ja tema sitahargi külge oli ta meisterdanud säraküünla moodi põlevad tordiküündlad. Kui need olid põlema süüdatud, jooksime suure huilgamisega paar ringi ümber rahva, et oleks kindel, et talv ikka tagasi ei tuleks. Loodetavasti saab tulevikus kellegi käest ka selle pildi, et siis siia lisada.
Peale kevade saabumise oli meil veel üks asi, mida tähistada. Nimelt õnnestus Aarel osta Magnushofi kinnistu endale ja nii on kindel, et meie külamiljöö säilib :)

Maitule üritus oli aga igati positiivne - nagu ikka võttis igaüks miskit sööki-jooki kaasa. Sai mõnusalt istuda, süüa-juua ja inimestega suhelda. Andrus korraldas ka paar mängu - aja peale hiirelõksude kokkupanek ning siis piiratud alast kinniseotud silmadega kaaslase juhendamisel tennisepallide korjamine. Konks oli aga selles, et samas oli igal pool laetud hiirelõksud! Elevust kui palju ja palju nalja ka pealtvaatajatel.

Aitäh Vilmale, et ta oli nõus kogu rahva enda aeda pidutsema lubama ja meil oli võimalus tutvuda lähemalt ka Lutsu külaga!








































Kommentaare ei ole: