esmaspäev, 3. jaanuar 2011

Head uut aastat!




On jälle saabunud aasta uus,
uued on päevad, nädalad, kuud.
Mida nad toovad, keegi ei tea
ja võib olla nii ongi just hea!

Head uut aastat! Tulgu ta parem kõigile nii igaühe endi elus ja tegemistes kui meie külaelus! Külaelus on tulemas üks oluline aasta. Esiteks saame valida uue külavanema või lausa mitu - ehk õnnestub seekord valida igale külale oma külavanem, sest "istuva" külavanema aeg saab täis ning kolme küla ühiseks külavanemaks ma enam ei kandideeri. Teiseks saame tähistada juubeliaastat - täitub 770 aastat Alansi ja Kirivalla külade kirjalikust esmamainimisest (mis ei tähista aga meie külade sünniaega, mis ulatub arheoloogide andmetel ikkagi 3000-4000 aasta tagusesse aega).

Armsad AKL-külade elanikud - kui leidsite aastavahetuse eel enda postkastist helkurid, siis oli see väike kingitus "istuvalt" külavanemalt. Olgugi, et uue liiklusseaduse jõustumine lükati edasi, on helkuri kandmine iga liikleja enda huvides ning samuti viisakusavaldus teiste liiklejate suhtes - jalakäijad on autojuhtidele helkuritega ikka palju paremini nähtavad. Samuti oleme maainimestena vist teadlikud ka sellest, et isegi autojuhtidel võib tulla ette ootamatu vajadus jalastuda. Et eelmisel aastal oli külainimeste seas oluliseks teemaks ka külakassa raha kasutamine, siis tuleb ära märkida, et helkurite saatmine kergendas ainult külavanema isiklikku kukrut, külaseltsi raha selleks ei kulutatud.

Lõpetuseks kutsun kõiki kolmekuningapäeva õhtul Kose-Uuemõisa, kus toimuvad traditsioonilised üritused - tõrvikutega rongkäik, orika toppimine, rahvalikud mängud ja tantsud ning muidugi kuuskede põletamine!

5 kommentaari:

Kaja ütles ...

Kõike kõige paremat uueks aastaks!

Mariihen ütles ...

Head uut aastat!

Ootan huviga uusi postitusi külaelu põnevamatest tegemistest.

Mida Sa mõtled "istuva" külavanema all?
Minu arust küla(de)l, kus toimub nii palju ühiseid üritusi ja ettevõtmisi, peab see külavanem ikka hullusti ringi silkama.
Ega muidu külarahvas oma ahjusuu eest viitsiks püsti tõusta (omast käest teada värk) :)

Monika ütles ...

Head uut aastat veelkord :)
See on üks päris naljakas väljend see "istuv" külavanem, aga olen kuulnud sellist väljendit kasutatamas sünonüümina väljendile "parajasti ametis olev" :D Aga eks külavanemal tule oma ülesandeid täita päris palju ka istudes - kõik need projektitaotlused ja raportid, kogu kirjatöö, ajaloo uurimine, selle kohta sobib see istumine täitsa hästi :)

Anonüümne ütles ...

Kirivalla küla Kuusiku talu vanad soovivad kõigile Alansi Kirivalla ja Lutsu külade peredele edukat uut 2011. aastat! Suur tänu AKL külaseltsi eestvedajatele Monikale ja Andrusele ja tugevat tervist ning päikest teile edaspidiseks!

Hongmees ütles ...

Kõike paremat ja edu ka Nahkanuialt!