esmaspäev, 27. juuli 2009

Järvamaa õppereis V - Kilplala teemapark ja muu



Järvamaa õppereisi üks pärleid oli kahtlemata Kiplala külastamine. Uskumatu, kuidas inimesed on ehitanud sellise teemapargi, kus umbes pooleteisttunnine ekskursioon läks nagu niuhti! Ja on ikka fantaasiat, isegi vähegi põnevama puu või põõsaga oli osatud seostada mõni kilplaste juhtum :) Kel veel Kilplalas käimata, minge kindlasti - seal on meelelahutust nii täiskasvanutele kui ka lastele, põnevaid lugusid ning lõbusaid mänge.
Soovitan ka neile, kes hea meelega kodu lähedal tööl käia sooviks ning vastavad arendusplaanid mõttes. Paistab, et rahastajatele meeldivad ka sellised teemapargid. Lugesin kuskilt, et Mahtra Talurahvamuuseumi rahastamiseks ei antud raha just seetõttu, et nende kontseptsioon ei sisaldanud mingit põnevat teemaparki. Raha olevat antud kellelegi teisele, kes tahtis miski analoogse institutsiooni juurde ka ühe põrutava teemapargi rajada.
Loodan siia lähipäevil lisada ka Kilplala ülejäänud piltide galerii, aga samuti Koeru, Vargamäe ja Valgehobusemäe pildid.
Kokkuvõtteks - nagu juba ütlesin, õppereisi võib lugeda kordaläinuks. Saab uusi mõtteid, tegutsemisjulgust, kinnitust enda kogemustele või siis ka seda, mida oled ehk valesti teinud. Vähetähtis ei ole seegi, et selline väljasõit kahtlemata liidab inimesi :)

Kommentaare ei ole: