esmaspäev, 13. juuli 2009

Meie kolmekülablogi sai aastaseks

Head sõbrad, meie külaveeb on vahepeal aastaseks saanud. Aasta tagasi, 10.juulil 2008 toimunud infotunnil sai külarahvale tutvustatud vastvalminud veebikodu. Kõik enne seda kuupäeva blogis olevad postitused said sisestatud eelmise aasta vihmasel suvel tagantjärgi.

Meie külade elanikel on nüüd aasta jooksul võimalik vaadata üsna operatiivselt toimunud ürituste fotosid ning olla kursis külaseltsi ja külavanema tegemistega. Ka kodukandi ajaloo uurimisel on siin ajaveebis olnud oluline koht. Tulevikus on plaanis samas vaimus jätkata, lisaks on plaanis jõudumööda ning vastavalt ajavarudele tutvustada põhjalikumalt meie tegusaid inimesi, ettevõtjaid, huviklubisid, vaatamisväärsusi.
Nüüdseks on Kõue vallas enamikel aktiivsetel seltsidel oma ajaveeb loodud, olgu Kõue Külade Selts, Habaja Külade Selts, Rõõsa Külaselts või siis Võtikmetsa Hobikoda. Loodame, et ka Paunküla ja Silmsi omale peagi veebikodu rajavad.
Ilmselt ongi AKL veebi põhilised lugejad Kõue valla teiste külade aktiivsed inimesed, sest meie kodulehel oleva küsitluse andmetel, mis ei ole küll veel lõppenud, on vaid kolm lugejat märku andnud, et nad elavad või suvitavad meie külades. Enamik lugejaid on mujalt Kõue vallast, aga üsna suur on ka Kose vallast pärit lugejate arv. Meie külaveebi lugejate arv on nüüdseks märkimisväärselt tõusnud. Kui sügisene statistika oli keskmiselt 15 lugejat päevas, siis nüüd saame loendada 30-50 lugejat päevas. Jään muidugi veel vastuse võlgu, kas tegu on erinevate inimestega või mõne üksiku fänniga, kes kümme korda päevas siia veebilehele kiikavad, lootuses midagi uut leida :)


Kas ajaveebi olemasolu on meie elu kuidagi muutnud? Vastus on: jah, kindlasti! Minu poole on pöördunud Äripäeva ajakirjanik, kes soovis teha fotoreportaaži Kõue Krõõtade kalossiüritusest. Kalosside maalimist soovis kajastada ka Maalehe toimetaja, kes on ise samas ka Juminda külaelu eestvedaja. Suve alguses sain telefonikõne Elioni avalikest suhetest, kes soovis meie kolme küla veebikodu kasutada oma reklaamikampaanias. Elion valis välja kolme küla kodulehed - Juminda, Tapurla ja Alansi-Kirivalla-Lutsu. Armsad AKL-elanikud - see tunnustus teile, kes te nii aktiivselt olete osalenud ühise külaplatsi ehitamisel ning ühisüritustel! Tegelikult selles reklaamikampaanias saab kindlasti tuntust ka Kõue Külade Selts, kelle ehitatud rahvamaja seal pildina kasutatakse, aga samas on seal antud kõigi Kõue valla seltside ajaveebide lingid.



Lõpetuseks - head lugejad, kui teil on teemade osas ettepanekuid, millest sooviksite siin veel või millest senisest rohkem lugeda - on need looduspildid, on need külakuulujutud, palun andke siin kommentaarides teada! Mõne teise küla, nt Juminda küla veebis osalevad inimesed väga aktiivselt veebis, arutavad seal probleeme ning esitavad seal ettepanekuid ürituste korraldamisega seoses jms.
Kui meie seas on veel neid, kel sulg hästi jookseb, kes hea meelega oma muljeid ühest või teisest asjast jagaks, kes sooviks meie külaveebi kaasautoriks hakata, siis palun samuti lahkesti märku anda või meili teel ühendust võtta.

1 kommentaar:

Hongmees ütles ...

Palju õnne sünnipäeva puhul ja edu tulevikuks!

"Kui sügisene statistika oli keskmiselt 15 lugejat päevas, siis nüüd saame loendada 30-50 lugejat päevas." Kas tegemist on lugejate või külastajatega?

Teil on väga korralik külaveeb ja infokandjana teenib see ainult kiitust. Asjalikult, selgelt esitatud info, rõhuasetused paigas. Võõrale teeb see lugemise küll raskeks aga ajaveebi eesmärki silmas pidades on toimitud ainuõigel viisil.