reede, 12. märts 2010

Laulukonkurss "Kõue Noor Laulja 2010"


Kui me Harmi mõisakooli jõudsime, oli saal juba nii kõvasti rahvast täis, et organiseeriti täiendavaid istumisvõimalusi :) Pole ka ime - tegu on Kõue valla traditsioonilise lauluvõistlusega, kus osalevad kuni 18.a noored lauljad kogu vallast. Kui kontsert ei oleks alanud juba kell 17, oleks ehk publikumi veel rohkem olnud.

Kontsert ise oli meeleolukas. Alguses esinesid päris väikesed lapsed, kellest mitmete puhul oli kiiduväärt eeskätt nende esinemisjulgus. Kuigi tegelikult olid kõik väga tublid. Esinemiskogemus suure saali ees on igal juhul palju väärt - jälle üks väikese kooli ja väikese valla eelis. Suurtes linnakoolides sellist võimalust juba naljalt ei ole (vähemalt nende Tallinna koolide põhjal, kus minul oli võimalus õppida). Või kui on, siis pääsevad seal soologa esinema ainult üksikud.

Kontsert pakkus aga ka nauditava muusikalise elamuse. Mida vanusegrupp edasi, seda paremaks läks ka lauluoskus. Mõni laulis nii hästi, et lausa kananahk tuli peale ja pisar silma!



Laulukonkursi žürii aru pidamas. Endine vallavanem Andres Õis ja igihaljas Heidy Tamme.



Laulukonkursi üldvõitja on Kataleena. Õnnitleme Kataleenat ja vahva tüdruku ema Kadrit, kes on aktiivsematele naistele tuttav Kõue maanaiste seltsi Kõue Krõõdad noore esinaisena :)


Žürii liige Heidy Tamme jagas noortele mitmeid õpetussõnu. Kõrvu jäi mõte, et ainuüksi väga hea lauluoskus "ei müü". Selleks, et jääda silma ja olla konkursil edukas, peab olema ka lavalist sarmi, liikumisoskust. Üks soovitus oligi harjutada edaspidi ka liikumist. Kui nüüd mõelda iga vanusegrupi võitjale, siis tõepoolest said kõrgemaid kohti need, kes ilmselgelt tundsid end laval hästi, pingevabalt. Eks see pingevabadus tule jälle omakorda kogemustega, mida rohkem esinemisi, seda turvalisem tunne on laval seista. Jääme siis järgmist aastat ootama, kas õpetajad ja noored lauljad võtavad järgmisel korral tunnustatud laulupedagoogi juhiseid tõsiselt.

Lõpetuseks andis Heidy Tamme ise väikese kontserdi, panneks aegumatute hittidega kogu publiku rokkima ja kaasa rõkkama, kuidas aeg annab kõik ja kõik ta võtab ka. Nii et kõik said oma silmaga näha, mis on see lavaline sarm, mis publiku koheselt võidab. Ja kusjuures, Heidy Tamme näeb tegelikult ka sama kena välja nagu klantsajakirja piltidel :)

Kommentaare ei ole: