neljapäev, 20. mai 2010

(Täiend 25.05) Üks must koer häirib külaelanikke. Keegi teab omanikku?


Pilt pärit internetist!

Üks üleni must koer, kes näeb välimuse poolest välja kaunis sarnane selle musta koeraga siin pildil - selline must, kõrgete jalgadega, üks kõrv kikkis, teine lontis, käib mööda küla tuiamas ja tekitab peavalu koeraomanikele. Ta on väga julge ega lase end häirida eemalepeletamise katsetustest. Mingit kaelarihma tal ei paistnud olevat.
See hulkuma läinud koerake tekitas meile hommikul mõnevõrra peavalu (et oma koerad provokatsiooni tõttu hulljulgelt raadiopiirdetõkkest välja ei murraks, mis on varasemalt ka juhtunud). Hiljem sain telefonikõne murelikult külaelanikult kilomeetri kauguselt, kus ka kaks majapidamist olid koerakese äraajamisega kõvasti vatti näinud.
Teised koeraomanikud on mures esiteks sellepärast, et ta ei meelitaks enda koera endaga kaasa, aga samuti sellepärast, et hulkuv koer mingeid haigusi ei levitaks. Marutõbe küll enam (võib vast nii öelda) ei ole, kuid see-eest on rebase sügelislest, kärntõbi jmt, mida sellised hulkuma läinud koerakesed võivad endale külge korjata ja teistelegi edasi levitada.
Seda koera olen ise varemgi näinud, mistõttu võib arvata, et ta kuskilt meie lähiümbrusest on. Kui keegi koera ära tunneb, palun andke mulle teada, kust omanikku otsida!
Täiendatud 25.05 - omanik Lutsu külast üles leitud ning saadud lubadud aeda paradada, et koer aias ikka püsiks.

Kommentaare ei ole: