neljapäev, 28. aprill 2011

Esimesed heakorratalgud külaplatsil

Pühapäevaks (24.04) olid välja kuulutatud külaplatsi heakorratalgud. Ilm oli suviselt suurepärane. Suured tänud Männiku Atsile, Arukausi Meelisele ja Haraldile, Tõnu Merjele koos lastega ja Otti Einerile ja Ainole, kellega koos platsi koristatud saime! Ainuke asi, mida me enam ei jaksanud teha, oli ilupeenranõlvade korrastamine. Seal kipub vohama jälle see hirmus putk, millega me juba korduvalt oleme võidelnud.



Pildil näha külaseltsile kuuluv järelhaagis, mis ongi mõeldud külaplatsi koristustöödel rämpsu, puuokste vmt koristamiseks, aga ka murutraktori transportimiseks. Murutraktor seevastu ei ole külaseltsi oma. Liiga napilt enne talgute algust meenus, et nn ühiskondlik murutraktor talvitus sel aastal kuskil Habajal.



Ats käis oma karjamaaäkkega ala üle ja hetkega olid kadunud kõik hirmsad mutimulahunnikud ja -käigud, ning muru nägi värske välja.



Suurte puude alune tuli siiski käsitsi kokku riisuda ja lõkkeplatsile teisaldada.



Ka nn siseõu sai koristatud. Midagi peab välja mõtlema selle põrandaga - kangesti kipuvad seal igasugu umbrohud kasvama, olgugi et betooni või asfaldi kate nagu olemas.



Nn kainestusmaja-augus olev kokkuriisutud kulu sai ära põletatud.



Et oli lihavõttepühapäev, lõpetasime ürituse munakoksiga. Merje oli kaasa võtnud kausitäie mune ja pudelitäie kasemahla.



Talguliste munakoks.



Harald ja Meelis jõudu katsumas, Ats ootab oma järge.

Kommentaare ei ole: