esmaspäev, 19. juuli 2010

Meil käis külas lastekirjanik Kaspar Palm koos õdede Laugastega

Sellest vahvast üritusest on nüüd küll juba nädalajagu päevi möödas, aga see tohutu palavus - õues u + 33, töö juures kabinetis +29, kodus paksude müüridega kivimajas ka lõpuks juba +26 - võttis jõu peale tööd veel piltidega tegeleda.

Et algusest alustada, pean kõigepealt rääkima sellest, et nägin kunagi keset suurt talve ETV hommikuprogrammis oma head klassivenda Kasparit esitlemas lasteraamatut, mille tegelasteks põnevad nipsiblikud ja sooritsikad. Pisut hiljem kuulsin, et käesolev aasta on kuulutatud lugemisaastaks ning tuligi ootamatult mõte võtta Kaspariga ühendust ning uurida, kas ta oleks nõus meile külla tulema. On meie külaplats juba sellises vormis, et kannatab siia külalisi kutsuda küll. Ja kohe kõrval asuv Mahtra soostik on täiesti sobiv koht selleks, et ühiselt lugeda raamatut sooritsikate seiklustest. Kaspar oligi nõus! Ja lubas ühes võtta ka raamatu illustraatorid õed Laugased, kelles tähelepanelikud lapsed kohe ära tundsid ka osatäitjad Kelgukoerte seriaalist :)

Pühapäeva (11.07) pärastlõunal kuulasimegi siis raamatukatkendeid Sirje ja Kristeni esitluses, lapsed joonistasid mutukaid, pärast loositi pildiautorite hulgast kolm õnnelikku, kes said endale ühe raamatu ning nii see üritus läkski. Saime teada, et Kasparilt on ka tulevikus oodata raamatuid, et kõige paremini pidi kirjutamine välja kukkuma ühistranspordiga sõites mobiili sisse teksti klõbistades.

Suured tänud Kasparile ja õdedele Laugastele, et palava ilmaga selle teekonna ette võtma nõustusid!

Suured tänud ka Sirjele ja Kristenile ette lugemise eest, Hillele Habaja Raamatukogust orgunniabi eest ja muidugi tema firmasaiakeste eest, Alansi Offroad Klubile täiendavate pinkide organiseerimise eest ja muidugi ka Karoliinale ja Mardile Alansilt Tiidu talust kingitusteks meepottide eraldamise eest! Aitäh ka kõigile osalejatele (kõige kaugemad külalised olid seekord Kuimetsa kandist).

Kel jäi käimata, võib surfata ka mutukaraamatute kodulehel, kus saab samuti neid raamatuid lugeda ja tegelastega tutvust teha.



























Kommentaare ei ole: