neljapäev, 29. juuli 2010

Kõue Krõõdad väisasid meie külade kauneid koduaedu


Eile õhtul külastasid meie kanti Kõue Krõõdad. Meenutuseks, et tegu on kohaliku maanaiste seltsiga, kes käivad koos Kõue Rahva Majas ja koguvad meeleldi uusi ja vanu tarkusi aiandusest, tervishoiust, käsitööst ja muust põnevast. Nimi "Krõõdad" viitab muide Vargamäe Andrese esimesele naisele, kelle siiras süda ja hele hääl naabri-Pearule igaveseks meelde jäid.
Krõõdad käisid kuu alguses Tuhala kandis rabas ning Vanatammi kauni aiaga tutvumas. Seal tuligi mõte minna lähiajal veel kuskile aedu kaema ning et meie kandist Voosimäe, Kaskemäe, Hansuni, Metsanurga ja Arukausi pererahvas olid lahkelt valmis Krõõdad aeda laskma, siis nii see üritus teoks saigi.
Mis meelde jäi?
# Imetlusväärne liigirikkus Voosimäel, vanade väärikate põlispuude alune Kaskemäe koos mitme armsa kõrvalhoonega, lopsakate rooside ja talulilledega Hansuni, avara muruväljaku ja võimsa tiigiga Metsanurga ning vahva istumisnurgaga hobutemaatiline Arukausi.
# Iga aia lugu, mõni põhjalikumalt lahti seletatuna, mõni lühemana, kuid ühise nimetajana alustamine täiesti nullist, kus maja ja aed olid aastaid õieti hooldamata.
# Mahladegusteerimine Voosimäel ürituse sissejuhatuseks, granaatpihlaka mahl oli kõigile üllatuseks.
# Koerad - kus väga suured, kus tibatillukesed :)
# Krõõtade kogus oli suisa ehmatav, liikusime ringi peaaegu nagu pulmarongis, kaksteist autot rivis.
Aitäh Krõõtadele tulemast, tänud nimetatud kodude pererahvale külalislahkuse eest!























Kommentaare ei ole: