reede, 2. juuli 2010

Tänases Harju Elus

Tänases "Harju Elus" võime lugeda meie vallavanema artiklit sellest, meie vald on rahaliselt suht käpuli. Selgub, et arutatud on lausa saneerimise üle, millest Habaja veevärgi projekti tõttu siiski loobuti. Kohutav raha on läinud lumelükkamisele, mistõttu on väga tõenäoline, et eesoleval talvel ei suuda vald enam kinni maksta lumelükkamist iga koduukse juurde. Eelseisval külakoosolekul võiks sel teemal juba ka pisut mõtteid vahetada - kuidas me oma jõududega hakkama saaksime, kui peaks tulema lumine talv - kelle käest teenust tellida, kes omavahel saaks koostööd teha, nt ühise talvise parkimiskoha loomisel, vrd Juminda küla tegevust eelmisel aastal.

2 kommentaari:

Juhan ütles ...

Tuleb taas meelde ühe naabrimehe ütelus (2 ettevõtte juhatuses), et mille joaks valda vaja on? Et teed lumest puhtad hoida (mehel on olnd vaja seni 1 kord vallas käia). Ja nii ongi. Kui kodu juurde ei pääse, ei ole võimalik elada. Kõik muu on tilu-lilu.

Monika ütles ...

Kohalikul omavalitsusel on ikka rida teisi ülesandeid ka (vt http://www.siseministeerium.ee/5979/). See, et vald lükkab erateed koduväravani lahti, on ikka tõsine luksus, seda ei ole mitte iga vald teinud. Samamoodi võiks ju küsida, milleks riiki vaja on? Palju on meil tavaelus vaja riigiasutustega tegemist teha, v-o kord kümne aasta jooksul juhilube ja ID-kaarti pikendada.