laupäev, 12. september 2009

Tegutseme taas külaplatsil (haljastusrindel) - täiendatud

Eile arutasime külaplatsil haljastusplaane. Krista Alansilt tutvustas oma mõtteid ning otsustasimegi tema ideid ellu viima hakata - siloaugu külakiigepoolsetele nõlvadele tuleb kiviktaimla. Jah, esimesel aastal me näeme sellega kõvasti vatti ja peame rohimisega arvestama, kuid seal on hea muld ja järgnevateks aastateks kasvavad püsikud juba nii tihedaks, et umbrohud ei tohiks väga suurt peavalu tekitada.


Et kohalolijad ühte sobivat aega tegutsemiseks ei leidnud, otsustasime asuda tööle väikestes puntides. Esimene punt koguneb juba täna kell 12, koduste inimeste punt nädala keskel (täpsem info Maililt Voosimäe majapidamisest). Võta oma naabrinaine kampa ja tule ka!

Esimese asjana teeme need nõlvad taas kord umbrohust puhtaks, seejärel korraldame kivid paika ning seejärel istutame taimed.
************
Kuuldused meie külaseltsi surmast on liialdatud. Laupäeval olid külaplatsil Aime ja Reet Kirivallast, Maili Lutsu külast ning Krista, Anna-Liisa ja allakirjutanu Alansilt. Plaanitud tööd said tehtud vähem kui kolme tunniga ning lepiti kokku, et kodused inimesed jätkavad tegutsemist kolmapäeval.

2 kommentaari:

Mariihen ütles ...

Selle umbrohuga te seal veel hätta jääte! Olen omal nahal läbi elanud sama asja - et küll kiviktaimla lämmatab umbrohu. Vastupidi läks! Aiablogidest olen targemaks saanud, et tegelikult tuleks aluspõhi ikkagi Roundupiga mürgitada. Või siis mitmekordse musta kilega lämmatada. Edaspidi saate umbrohu välja nii, et pintseldate Roundupiga umbrohtude rohelisi osi (lehti, varsi). Kena näputöö :( Teine võimalus on pritsida neid välja turritavaid umbrohtusid. Selleks tuleb aiapritsi otsa teha näiteks jogurtitopsist torbik, mis siis umbrohule "pähe pannkse" pritsides. See on nüüd küll sinna "Eesti nokitseb" kanti lugu. Kena rassimist!

Monika ütles ...

See nüüd küll väga julgustav ei ole :) Roundupiga oleme seda ala mürgitanud 3 korda, üks osa sai ka laupäeval taas mürgitatud. Põhimure seemnest levivate umbrohtudega - seemned pidavat 100 aastat elama?! Musta kilega mässatakse täna.