esmaspäev, 18. mai 2009

Rohevahetusest ja muust nädalavahetusel toimunust



Pühapäeval toimus Kirivalla Roositalu õue peal siinkandis esimest korda rohevahetus, ehk teisisõnu aiasõprade üritus, kus sai tasuta vahetada igasugu aiakraami. Olin ise nädalavahetusel siit eemal, seetõttu edastan siinkohal kohalolnute muljeid. Üritus läks esimese korra kohta täitsa kenasti korda - rahvast ei olnud küll väga palju, kuid rohevahetus täiesti toimis: kes tuli tomatitaimedega, kes pakkus basiilikut ning sai vastu lõvilõugu jne. Roosiaia paviljonis oli avatud kohvik, kus inimesed vahepeal mõnusate saiakeste ja tee-kohvi kõrval istumas ja jutustamas käisid. Tuli ka mõtteid sügisel samalaadse ürituse korraldamise kohta, püsige liinil :) Suured aitähhid Egge perele, kes olid suureks abiks ürituse läbiviimisel! Järgmine üritus, mille läbiviimisel külaselts kaasa aidata soovib, on roosipäevad 11.-12.juulil.
Nädalavahetuse paiku toimus aga siin mail veel mitu põnevat üritust, mis olgu kroonika jäädvustamise mõttes lühidalt mainitud.

# Reede õhtul oli Kõue Rahva Majas Krõõtade üritus - teemaks hoidiste retseptid, kes sai, võttis kaasa oma mõne põneva hoidise, peeti plaane, mida ja kuidas suvel sisse teha.

# Laupäeval oli Muinsuskaitsekuu raames muinsustalgud Kose kiriku juures. Seal osales Roositalu peretütar ja minu armas kursuseõde Tiina, kelle muljete järgi oli tegu väga toreda üritusega. Koristati Kose kiriku ümbrust, kohal oli ka Muinsuskaitseameti töötaja, kes oli rääkinud põnevaid lugusid piirkonna leidudest, muuhulgas olevat mõne aasta eest tuvastatud Kosest pisut Kehra poole linnamägi! Muinsustalgulistele tehti pärast ka kirikus põhjalik ekskursioon, rahvas viidi isegi kellatorni!

# Pühapäeval oli küladevahelise mälumänguturniiri Kõue Kood suur finaal. Kuivõrd appikarjest hoolimata ühtegi asendusliiget meiega ühendust ei võtnud, siis meie külade tiim seal ei osalenud. Loe aga kokkuvõtet pühapäevasest pidulikust finaalist siit. Oktoobrist mälumäng jätkub, kui Sa oled meie külade elanik, Sulle meeldivad ristsõnad, faktid, ajalugu, kultuur, sport jms ja tahad end proovile panna, võta ühendust! Pakun enda koha mälumängutiimis välja, sest nagu selgus, ei ole faktiteadmised minu kõige tugevam külg :-)

# Pühapäeval oli Habajal ka siidimaal ja viltimine, sellest kindlasti Habaja MTÜ blogis varsti reportaazh.
Lõpetuseks veel pilte rohevahetusest, kõigi selle postituse juures olevate piltide autor Rosmakor OÜ.

Kommentaare ei ole: