pühapäev, 14. juuni 2009

Külaplatsi ehitustööde reportaaž

Nädalavahetus külaplatsil oli töine. Õnneks oli täna ilmataat sõbralik - eile, laupäeval, algas pealelõunal vihmasadu koos piksega, mis tiirutas meie kohal kuni üheksani ja jättis ka mitu küla vooluta, sh meie külad. Et meeletu paduvihmaga kodus ei peaks kurvastama - selle eest oli hoolitsenud Kõue Külade Selts, kus toimus setude üritus - setu laulud ja lood ning Taarka filmi vaatamine. Sellegipoolest olid Jaan ja Kalju jõudnud üsna tõhusalt seinu ehitada.

Täna toimetas külaplatsil Voosimäe peremees, kes tegeles veevärgi ehitamisega ning trimmerdas kohti, kuhu murutraktoriga ronida ei saa.
Väga suured kiidusõnad kuuluvad ka Salupõldude dünastiale, kes olid esindatud lausa kolme põlvkonnaga, Einer poegade Gerdi ja Einartiga ning lastelaste Martti ja väikse Stennuga, kes aitas ka vajadusel lauda hoida. Kui me külaplatsile jõudsime, olid nemad juba ametis ning kui me ära pidime tulema, jäid nemad veel sinna. Kui ikka sellised mehed külas olemas on, saame küll jaaniks katuse ka peale!
Järgnevalt mõned momendid tänasest.

















Murutraktori kohta kommentaariks - ma olen ametis niitmise graafiku koostamisega. Külaplatsi niidame üle nädala, kui ilm või mõne ürituse toimumine ei tingi tihedamat graafikut. Reedesel infotunnil registreerisin esimesed inimesed ka graafikusse ning hakkan järgemööda külaelanikega ühendust võtma, et leppida kokku aegu. Kindlasti tuleks enne jaanipäeva, järgmisel nädalavahetusel väljak veel kord üle võtta. Kas on vabatahtlikke? Andke mulle teada!
Niitjatele teadmiseks: kindlasti tasuks kaitseprillid ette panna, murutükke tuiskab ikka hirmsasti (täna oli kõva tuul ka). Ja maavaldus on meil tõesti suur, varu aega!
Lõpetuseks: hiljuti on meie külaplatsiga tutvumas käinud Triigi külavanem, loe tema muljeid meie külaplatsist :)

Kommentaare ei ole: