reede, 12. juuni 2009

Viikingite Küla - põnev kõrts koos teemapargiga Tallinn-Tartu maantee ääres


Kujutis Viikingite Küla kodulehelt.

Viimasel korral külaplatsil toimetades ja istepinke ehitades tuli teemaks Viikingite Küla, sest mitmed külaelanikud olid seal käinud. Seal pidi olema palju põnevat ja samal ajal lihtsalt ehitatud mööblit.

Võtsime esmaspäeval töölt tulles isegi ette Viikingite Küla külastamise. Põnev koht, kuhu tasub minna. Vaadata oli palju, ehitus käib veel uute põnevate objektide kalla. Ühest Maalehe artiklist saab rohkem teada:
"Kui praegu saab viikingikülas söömas käia, siis suvest muutub pilt sõna otseses mõttes - kohe maantee kõrvale kerkib muljetavaldava kõrgusega koopia muinaslinnusest koos vahitornide ja kiviheitemasinaga./.../Linnus rajatakse nii, et lastel oleks seal võimalus kõikjal ronida ja tunda end tõeliste viikingitena. Lisaks tuleb linnuse sisse karuselle ja liumägesid, mis valmivad samuti käsitööna - plastmassist atraktsioone muinaslinnuses näha ei saa.

Muinaslinnuse valmides saab tublit täiendust ka Viikingite küla kultuuriprogramm. Lisaks käsitöölaatadele ja -tubadele, muistsetele rammukatsumistele, seiklus- ja viikingimatkadele on kavas pakkuda külastajatele ka rollimängulisi näidislahinguid, milles on võimalik osaleda ka külastajatel endil. Praegu on viikingikülas juba valminud suitsusaun Pirita jõe kaldal, lõkkeplats, vibulaskmiskoht ning kõlakoda. Plaanis ja pooleli on hulgaliselt väiksemaid ehitisi, kus huvilistel oleks võimalik viikingiajastu hõngu ninna saada."


Lisaks võin kinnitada, et toidud on seal väga maitsvad.
Põnev on see, et mõni päev hiljem sain kirja Viikingite Küla sõnumisepalt, kes oli meie ajaveebist avastanud, et Kõuel toimub laupäeval vahva setude üritus ning kutsus kõiki samal õhtul Viikingite Külla, kus kell 22 algab iiri õhtu - iiri muusika ja iiri tantsud!

Kommentaare ei ole: