laupäev, 6. detsember 2008

Kõue Külade Selts avas pidulikult rahvamaja


Eile kell 14 avas Kõue Külade Selts oma rahvamaja. Pisike palkmaja osutus seest üllatavalt ruumikaks, hubaseks ja tajutavalt hea auraga kohaks. Seal on eraldi raamatukogutuba, kus on ühe endise külaelaniku ja praeguse väliseestlase annetatud raamatud. Seal on suur kaminasaal ja väike kööginurk, kugu nad on soetanud Atla mõisa keraamika tehtud nõud, mis sinna väga hästi sobisid. Seal on saun ja stiilne dušinurk. Ja üleval korrusel on ka väga suur ruum, kuhu on paanis nn pikalauasaal teha, kus saab ka ööbida. Seda maja saab tulevikus Kõue Külade Seltsiga kokkuleppel ja nende seatud tingimustel ka rentida. Loodan, et rahvamaja elavdab ka Kõue valla külaseltside ja külavanemate omavahelist suhtlust.

Pildil maavanem Värner Lootsman külalisteraamatusse sissekannet tegemas, seda vaatavad pealt Tiiu Lõoke ja vallavanem Andres Õis
Avamistseremoonia oli Kõue Külade Seltsil kenasti korraldatud. Seltsi käivitaja Tiiu Lõoke rääkis mõnusa huumoriga kogu saaga, alates päris algusest, kui Rava külal oli külavanem valitud ning vallavanem Andres Õis küsinud Tiiult, kas ta sooviks ka kampa astuda. 2005.a kevadel asutatud selts kirjutas üsna kohe PRIAle taotluse rahvamaja ehituseks ning ka endile suureks üllatuseks saigi selle raha. Nad on innukalt kirjutanud ka mujale projekte maja enda ja majaga seonduvate vidinate ostmiseks. Tiiu rääkis, et kõik ei ole alati läinud väga ludinal, on olnud ka palju kive ja kändusid.

Terve rida inimesi, kes kõik rahvamaja valmimisel panustanud on, sai Kõue Külade Seltsilt tänukirja ja väikse kingituse. Siin ei saa jätta nimetamata ka Kõue valla toetuse tähtsust - kõigi projektide puhul on ju ette nähtud omaosalus, mille maksab kinni vald.

Avatseremoonial esines kolme lauluga Oru naiskvartett. Teised külaseltsid ja kutsutud tunnustasid omakorda seltsi rahvamaja avamise puhul. Alansi, Kirivalla ja Lutsu külade rahva nimel sai meie naabritele kingitud lauamängud, sellised nuputamisvidinad, mis kuluvad marjaks suurte tegude järgsetel väiksed puhkehetkedel.

Ain kinkis Alansi Offroadi Klubi nimel külalisteraamatu, millesse tehti juba usinalt sissekandeid, ja sai vastu šampusepudeli Anne jaoks, kes oli ka olulise panuse andnud rahvamaja valmimisel.

Ain Salupõld ja Tiiu Lõoke
Kingitusi sai Kõue Külade Selts mitmeid. Kõige rohkem läks südamesse sealse tuntud koduloouurija, härra Klaani kingitud isiklik akordion :)





Vaata ürituse kajastust ka Kõue Külade Seltsi ajaveebis ja Andruse pildigaleerid (50 pilti), samuti intervjuud Aela külavanema Olev Kulliga Harju Ekspressis

Kommentaare ei ole: