esmaspäev, 20. aprill 2009

Kevadhooaja alguspidu

Tegelikult oli meil plaanis laupäeval teha külaplatsil töödega algust, teha kevadisi koristustöid ning koorida puid. Kujunes teisiti. Esimene ehmatus tabas laupäeva hommikul enne kella 9 aknast välja vaadates - sadas tihedat valget lund! Vaata Tuhala-kandi blogija Mare pilte, samasugune oli ilm ka siinmail!

Keskpäeval tuli päike välja ja asi andis juba lootust. Kuid tuul oli nii tugev, et oleks Kirivalla meeste sõnade järgi sea püsti puhunud, ja nii külm ja vinge, et otsustasime tervislikel kaalutlustel sel päeval töödega algust veel mitte teha ning asuda kohe järgmise päevakorrapunkti juurde. Reet ja Jaan, kelle külarahvas tänutäheks Toila SPA-sse puhkama saatsid, soovisid nüüd tänutäheks rahvale kooki ja šampust pakkuda. Nad ei olnud enne SPA-s käinud, mistõttu sellest, mis seal Toilas ees ootas, väga selget ettekujutust ei olnud. Arvasid, et ju seal mõni peen bassein ja saun ole. Aga oli ka soolakamber, mis tõesti oli hingamist paremaks teinud ja köha vastu aidanud, ja mitmed muud tervistavad protseduurid. Oli võimalus lõõgastuda ja õhtul restoranis head ja paremat maitsta. Külarahval oli omakorda väga tore kuulda, et kingitus oli õnnestunud – Reet ja Jaan olid mõlemad tõesti väga-väga rahul. Ning pidid juba vaikselt plaanima järgmisel korral pikemaks ajaks minna – neljapäevane tuusik hõlmab endas ka arsti konsultatsioone ja rohkem raviprotseduure. Nende soovitus oli minna SPA-sse suurema seltskonnaga, siis on lõbusam ja kutsusid üles rahvast tasapisi raha selle jaoks kõrvale panema.




Oli väga vahva üritus, inimesed olid kõik rõõmsas tujus. Kui nüüd mõelda, oli tegu esimese üritusega, kus nõnda palju väikseid lapsi kohal. Viis põnni said omavahel möllata. Kui nüüd arvestada juurde need põnnid, kes vahel suvel vanaema-vanaisa juures käivad, siis tuleb meil kindlasti suvel külaplatsile miskid lastemängurajatised ka püsti panna. Kui meie kandi lapsed ka üritustel käivad ja omavahel sõpsid on, siis on meie kolmel külal ikka tulevikku.

Kommentaare ei ole: