teisipäev, 21. aprill 2009

Müügis:Uuesauna Lutsu külas ja Vanakubja Kanavere külas

Inspireerituna Juhani postitusest ühe eriti eksklusiivse talu müügisoleku kohta tsekkasin, kas ka meite pool selles osas uudiseid. Üllatusena avastasin, et Lutsu küla Uuesauna koht on müügis.


Kuulutuse link on siin. Mis Uuesauna kohta kosta - maja asub üsna mõnusas kohas, Mahtra rabale eelneva metsa servas, sookurgede kruuksumine ja muu maaelu juurde kuuluv on garanteeritud. Samas - Lutsu küla on endine jõuka Alansi talu saunike küla, see tähendab, et seal on veel üsna mitu maja üsna ligidal - sobib ka neile, kes end üksikus metsatalus kõhedalt tunneksid. Olemas on veel saun, garaazh ja kasvuhoone. Nii et kel huvi, klikkige kuulutusel, uurige lähemalt, seal veel terve rida fotosid üleval, ja uurige asja, kui tõsised plaanid pererahval müügiga ikka on.

Siin kandis on aga veel üks põnev maja müügis, Kirivalla naaberkülas, ajaloolises Kanavere külas, sealne Vanakubja talu. Uus omanik renoveeris maja mõne alles mõne aasta eest. Olin kuulnud, et renoveerimine oli nii hästi välja kukkunud, et sellest oli tehtud reportaazh ühes koduajakirjas. Nüüd võib igaüks näha, et tõesti, sellises kodus elaks isegi :)
Natuke ebamugav võib tunduda, et Kolu-Äksi tee läheb majast nii ligidalt mööda. Samas mõelge - tegu on mitte lihtsalt teega, vaid muinasajast pärit teega, mis oli arvatavalt üks põhitrasse Tallinnast Paidesse ja Viljandisse liikudes. Sedasama teed mööda marssis orduvägi pärast Jüriöö ülestõusu, põletades kõik enda teel, kuni Kanavere rabas suureks lahinguks läks. Aga aed teisel pool maja on suur, nagu selgub, on isegi tiik metsatuka veerel. Vaata kuulutust siit.









Kommentaare ei ole: