laupäev, 18. aprill 2009

Kõue Krõõtadel nüüd popid etnokalossid :)

Kui ma pooletunnise hilinemisega reede õhtul Kõue Rahva Majja jõudsin, oli Krõõtadel töö täies hoos. Selgus, et pole see kalosside maalimine just käkitegu. Esmalt tuli valida muster, lõigata sealt need lillekesed välja. See oli niisugune töö, mis meenutas mulle kangesti üht muinasjuttu, kus lohe tahtis kangesti vilepilli mängida, ainult et näpud olid liiga suured :)

Oli tore, et ka Habaja Külade Selts oli Kõue Krõõtades esindatud, siin siis värske juhatuse esimees Hille maalimas.


Meie abikülavanem Maili koos Pala külavanem Ainoga, kes ka Alansil sündinud.


Veel üks abikülavanem (sest meie külaseltsi juhatuse liikmeid võib ju täiesti vabalt ka abikülavanemateks nimetada) - Egge, kes sama osavalt, nagu ta saeraamiga ümber käib, maalib kalosse.


Õppuse ettevalmistaja Epp.




Kaja uurib, kuidas (nüüdseks haiglast juba koju saanud) Atsil väiksema pojaga kodus läheb. Suurem poeg sai samal ajal, kui Krõõdad kalosse maalisid, teiste lastega teisel korrusel kõvasti mürgeldada.


Kui maalitud, siis pandi kalossid pliidile kuivama. Kes nüüd kahetseb, et teda kohal ei olnud - et värve ja muid vajalikke materjale jäi üle, siis kunagi tuleb uus kalosside maalimine. Loe reklaame ja Kõue Külade Seltsi kodulehte, sh kodulehe allosas olevat ürituste kalendrit ning ära maga maha :)



4 kommentaari:

Mariihen ütles ...

FAN-TAS-TI-LI-NE!!!!!
Niisuguse asja peale annab ikka tulla!
Sellised eksklusiivsed jalavarjud võtavad lausa tummaks! Super!
Ma prooviks ka vanaema kalosside peal, aga guaššidega on see ettevõtmine ilmselt juba ette läbikukkumisele määratud :(
Edu Kõue valla tublidele Krõõtadele!

Monika ütles ...

Tule järgmisel korral ka kampa, kindlasti tuleb millalgi kordusüritus :) Ega seal jah käis miski krunt alla ja pärast miski lakk peale, et värv ikka püsiks :)

Hongmees ütles ...

Vaatan piltide pealt, et teil on seal üks Katrin. Tundub nagu oleks minu kursuseõde Tallinna Ülikooli rekreatsioonikorralduse erialalt. Võib see nii olla?

Aga kalossid on originaalsed tõpoolest.

Monika ütles ...

Uurisin asja, vastab tõele, täpsema info panen meilile :)