pühapäev, 27. september 2009

Harmi mihklilaat

Harmi mihklilaada rongkäigu "dresscode" oli seekord käru. Dekoreeritud titekäru, aiakäru, traktorikäru - nagu kellegi loomingulisust jagus. Mitte ainult kool, kutsutud olid külaseltsid, huviklubid, ettevõtjad. Meil oli ka tõsine plaan minna motoblokiga ja panna meie kandi lasteaiaealised lapsed käru peale, kuid paraku võtavad tööpäevad oma ja laupäeva hommikul oli liiga vähe aega, et remontida gaasitrossi ja jõuda veel Habajale ka tiksuda. Kuid rongkäigus ja laadal sai siiski käidud.



Habajal oli juba rivistunud Kose pasunapoisid. Ning käruteema oli ka tõsiselt üles võetud.







Kohalikest ettevõtjatest ja asutustest oli oma käruga väljas Habaja Raamatukogu. Hillel oli käru laetud täis raamatuid, mida võis laadal hiljem tasuta endale võtta.


Ka Võtikmetsa puhkekeskus meie naaberkülast oli esindatud Alansi Mailaadalt tuttava "käruga".


Rongkäik kulges mööda kooliteed Habajalt Harmi. Rongkäigus mürtsus puhkpillimuusika, vaheldumisi Kose puhkpillipoiste esituses ning rongkäigu lõpuosas asunud AKL-külaselts ja Alansi Offroad Klubi esindatuse toel helikandjalt.


Egge tegi juba rongkäigus reklaami enda meisterdatud vidinatele. Buss korjas peale neid, kes enne Harmi kõndimisest ära väsisid.


Sügisvärvides Harmi mõis võttis meid vastu kauni aia taustal.






Punamäe külast oli kohale toodud hobused.


Lastel oli tore võimalus proovida hobuse seljas sõitu Harmi mõisakooli iidsete puudega pargis. See oli mõisamaja ees, kus oli rahulikum.


Mõisamaja taga oli aga laadamelu. Sten pakkus pitsat, mis viis keele alla. Cassandra aga maasikataimi, mis meie perele kohe marjaks kulusid.






Harmi venelannast vene keele õpetaja on asendamatu seenetundja, kes hea meelega selgitusi ka teistele huvilistele jagas.


Seenenäitusel oli tohutu kogus seeni. Pildile jäi ehk kolmandik kogu väljapanekust.

Elevust tekitas päris nõid.


Kõik kiisupojad leidsid endale uue kodu. Mis sai aga jänksidest, see lipsas kõrvust mööda :)



Et laadal tegevusi ikka jaguks, siis oli seal välja pakkuda mõned käsitöötoad. Mann Alansilt kutsus lapsi hobest meisterdama.





Anneli ja Riina tegelesid viltimistöötoaga. Muide, soovitan vaadata ka Võtikmetsa Hobikoja bloogi, kus vahepeal valitses vaikus. Nüüd on lisandunud uued postitused ja reportaaž käsitöömaja valmimisest!


Omaette atraktsioon olid pritsumehed.


Voolikusse lükati vesi sisse ja näidati, mida nad suudavad.



Õpetati ka lastele, kuda see vesi ikka lendab.


Pritsimeeste atrkatsioonilga haakusid kohe Alansi Mailaadal osalenud Võtikmetsa murutraktoriga rallijad. Korrapealt tekkis sihtmärk, mida tasus proovida
veejoaga tabada.



Lõpetuseks fotojäädvustus AKL ja Alansi Offroad Klubi ühisest esindatusest, pildistatud Patermäelt, Alansi taustal.

Kommentaare ei ole: