pühapäev, 23. mai 2010

Äike, päike, sääsed ja suveplaanid


Pildil eile õhtul päris tükk aega müdistanud ja Alansi külas natuke pahandustki teinud (läks ühe teleka tüüner - nii et lülitage ikka elektroonikaseadmete kaitse välja või tõmmake juhe välja!) äiksepilv veel Lutsu küla kohal paistmas, suundumas üle Mahtra raba Juuru suunas.

Peale pikka ja põhjalikku talve ja külmavõitu kevadet, kus veel mai alguseski sadas lumi korraks maha ja üllatas eriti vahepeal Alansil peatunud kahte portugali tüdrukut, kes viibisid siin seoses Harmi kooli vahetusprogrammiga. Viimased kümmekond päeva on kevadest saanud ootamatult suvi, õitsevatel õunapuudel langevad juba õielehed kui valged lumehelbed.

Mõned inimesed on ka ilma suurema kisa ja kärata toimetanud külaplatsil, mõned siis korrastades eelmise aasta KOP-projekti rahade eest ostetud ning osalt ka inimeste poolt antud lilledest ja põõsastest rajatud peenraid, mõned aga timmides katusealust.

On mõte hakata korraldama reede õhtuti (kas nüüd just iga õhtu või üle nädala) meelelahutuslikke kokkusaamisi, teeõhtuid, lauamänguõhtud jmt, nii et enne vastava ürituse toimumist käime ühiselt kähku ka peenrad üle.

Samuti on lähiajal plaanis ära teha külaseltsi üldkoosolek, sest eelmise aasta aruanne vajab kinnitamist, samuti peame valima uue juhatuse liikme, sest üks juhatuse liige avaldas soovi tagasi astuda. Oleks hea, kui see liige oleks Alansi-Lutsu küladest. Samuti oleks nõutav, et sel liikmel oleks id-kaart koos vajalike koodidega, et kasutada digiallkirja. Kui me külaseltsi asutasime, siis tahtsime Kõue Külade Seltsi eeskujul luua sellise mudeli, et kõik juhatuse liikmed on võrdsed, ei ole juhatuse esimeest, vaid tegutsetakse ühiselt. Ja kuna me panime selliselt kirja ka põhikirja, selgus mõnda aega tagasi halva üllatusena, et MTÜ aasta-aruandele peavad kirjutama alla kõik juhatuse liikmed ning alates 2009.a aruandest saab aruande esitada vaid elektrooniliselt, millest tulenevalt peavad kõik juhatuse liikmed aruande digiallkirjastama.

Kui mõnel, kes ise ehk ei olegi juhatuse liige, on häid ideid mõne ürituse osas, on need mõtted ja tegevused ka oodatud. Mõelge seejuures ka sellele, et järgmisel hooajal valime me uue külavanema - seega on hea võimalus sel aastal juba natuke kätt harjutada! Kuivõrd nn istuv külavanem väga suure heameelega enam uuesti ei kandideeriks, on igasugused seesugused algatused väga teretulnud, sest eks inimesed valivad ju hea meelega sellise uue külavanema, kes neile oma mõtete ja tegudega natuke tuttav on.

Kunas teeme lauamägude õhtu, kunas üldkoosoleku - jälgige reklaami siin vasakul kuupäevade tahvlil ning muidugi külade infotahvlitel.

Lõpetuseks midagi meeleolukat ka: vaadake ühe Bulgaaria dokumentaalfilmi tutvustavat klippi - kas peaksime sarnase auto ka oma küladesse sääski tõrjuma kutsuma? :)



Kommentaare ei ole: