laupäev, 28. august 2010

Meie külade esindus Kose Kihelkonnapäevade külaturul


Laadamelu


Jutud võimsast Viskla külast vastavad tõele. Kõige suurem telk, kõige võimsam valik, kõige rohkem inimesi, käsitöötuba kohapeal.


Üks fragment Viskla küla väljapanekust. Sallid, mida vaadeldakse parasjagu, olevat laste tehtud - vanuses 9 kuud kuni 10 aastat.


Karla külas asuva Roogoja elulõngatalu põnev väljapanek. Oli ka väga hea võimalus Karla küla inimestega tuttavaks saada ja ühist rabamatka planeerida - asub ju Karla küla Alansi ja Kirivalla naabruses, koerte haukuminegi kostab metsa tagant ära. Uurime, mis seisus vanad metsa- ja rabateed on, ehk saame tulevikus teineteise üritustel käia.

Melu Kõue Külade Seltsi väljapaneku ümber.

Alansi, Kirivalla ja Lutsu külade lett.


Uusi vanu tegijaid meie külas - Männiku talu pani välja roosi- ja muhu motiividel maalitud kelli, klaasimaale, isetehtud leiba, kudumeid, isetehtud sepiseid.
Egge haaras kinni mõttest valmistada köömneküpsetisi - on ju meie kant mõnevõrra tuntud köömnekasvatajate poolest.

Männiku talu kellad. Kas meeldivad? Kui soovid isegi sellist kella või mõnele lähedasele kingituseks, siis kirjuta: belisett(ätt)hot.ee.

Mõistagi oli meie külade letis ka Kirivalla Imuti talu pererahvas. Mart Ojasalu roosiraamatud.


Ja roositalu eksponaadid. Taustal küla tutvustavad stendid, mille meisterdamiseks kulus meil juhatusega siin mitu õhtupoolikut.

Meie külade osalemine sai võimalikuks tänu Alansi Offroad Klubile, kes andis telgi ja lauad-pingid. Klubi tiim oli samal ajal Lõuna-Eestis võistlustel, nii võttis külaselts enda peale ka offroadiklubi esindamise. Organiseerisime offroad-trenažööri, kus igaüks sai harjutada kätt mudarallis. Teisisõnu oli tegu ühe vene arvutimänguga, kus sõiduvahendiks UAZ. Aga aeglusti ja vints jmt arvutimängus sisalduv võimaldas anda küll väikse sissevaate maastikusõitu.

Offroadimäng oli eriti populaarne väikeste poiste seas.

Aga mitte ainult. Ka roositalu peremees Mart tegi proovi.

Kommentaare ei ole: