pühapäev, 31. mai 2009

21.juunil Mahtra vereväljal Ultima Thule, Siiri Sisask ja Revalia kam­mermeeskoor


Kujutis Mahtra Talurahvamuuseumi kodulehelt.
Teisel pool raba, Mahtras toimub 21.juunil põnev üritustepäev. Mahtra muuseumi toetuseks toimub kontsert (loe selle kohta ka Siiri Sisaski artiklit), aga üritusi on teisigi.

Järgnev jutt kopeeritud Mahtra talurahvamuuseumi kodukalt:

"Juhatame suve sisse Juurus ja Mahtra sõjaväljal

Mahtra Talurahvamuuseumi ja Juuru vallavalitsuse koostöös kujuneb käesoleva suve tippsündmuseks pühapäeval, 21. juunil toimuv atraktiivne Mahtra päev “Tagasi Mahtrasse”, mis algab Juuru kiriku juurest ja lõpeb Mahtra sõjaväljal jaanitule ja suure heategevuskontserdiga “Mis maa see on...” ja mille tulud lähevad Mahtra muuseumi tegevuste toetamiseks.

Teekond algab kell 15.00 Juuru kiriku juurest 19.sajandi talu-ja mõisainimeste rõivastusest inspireeritud kostümeeritud jalgsirännakuga Juurust Mahtrasse( 5 km.), kusjuures peatused tehakse kõikide aja- ja kultuurilooliste hoonete ja paikade juures, mis tee äärde jäävad. Igas peatuspaigas ootab rändajaid väike üllatus, mida pakuvad nende valdajad. Rännak lõpeb orienteeruvalt kell kuus Mahtras Adra Mihkli kase juures, kus loetakse luulet ja lauldakse Mahtra meeste mälestuseks ning muuseumi hea käekäigu toetuseks.

Matkal saavad osaleda kõik, nii lapsed kui täiskasvanud, kes kannavad ajastukohast kostüümi ja on kella kolmeks Juuru kiriku juurde tulnud. Rännakul osalemine annab võimaluse soetada odavam pääse õhtusele kontserdile.

Sööki-jooki saab muretseda kohapealt, kaasa võib võtta ka oma leivakoti. Peale kontserdi lõppu süüdatakse sõjaväljal jaanituli ja lüüakse tantsu ansambli Tuulelõõtsutajad saatel.

Kontserdi piletimüügist saadav tulu läheb muuseumile museaalide hoiutingimuste parandamiseks. Teenitud rahast olulisemgi on muusikute ja näitlejate üldsusele saadetud sõnum, et eestlaste püsiväärtus rahvakultuuri näol vajab ka kohtadel märksa enam riiklikku tähelepanu ja hoidmist.

Päeva kava on koostatud nii, et see sobib suurepäraselt nii lastele kui täiskasvanuile ja lähtub muuseumiaasta juunikuu motost “Lastega Eestimaale”.

Piletid:100 kr. Piletilevist, Rapla i-punktist, Mahtra muuseumist ja Juuru vallavalitsusest ning 130 kr. kohapealt tund enne kontserdi algust.

Tule, võta sõber või pere kaasa ja juhata suvi sisse põneva rännaku, kauni kontserdi kuulamise ning jaanitule ääres olemisega!

Info: 484 4199 ; 5275771"
Kas lähme teeme väikse öise rabamatka mööda vana taliteed otse Mahtrasse?

Kommentaare ei ole: