teisipäev, 1. detsember 2009

Valla buss käib nüüd Alansile

Valla kodulehel on teade, et bussigraafikut on muudetud. Uus bussigraafik hõlmab ka Alansi küla. Informatsiooni kuvamine valla bussi liikumise kohta on üpriski harjumist nõudev, mine võta kinni, mis kell see siis täpselt Alansile jõuab! Ilmselt selgub see nö töö käigus.






5 kommentaari:

Juhan ütles ...

Edasiminek, huvitav, mis põnevat marsruuti pidi Alansilt Kose-Ristile sõidab, mine või ise reisima :)

Äkki on bussi võimalik paranev graafik aluseks ka sellele, et Kose poolt on rohkem võimalusi, kas ka põhjust Kõuele tulla?

Monika ütles ...

Bussigraafik on ka hea näide sellest, kus on vallal hea diskussioonivõimalus külavanemate/külaseltsiga. Mäletan, kui suvises bussigraafikus oli nt Habaja täiesti välja jäetud. Kirjutasin sellest ka siin blogis tookord. Samuti küsimus, miks sõidab buss Triigi-Riidamäe-Ojasoo, kui võiks teha ka väikese põike Triigi-Riidamäe-Harmi-Ojasoo jne jne. Ilmselt diskussioon bussigraafiku teemal jätkub.

Alansilt läks kunagi (veel siis, kui mu ema Kosel koolis käis) otsetee Kose-Risti, Löörast tuli hobusega üle jõe saada, seejuures jälgida, et mitte ei satuks ohtlikkusse hauakohta. Sealt otse K-Ristile suundunud metsavaheteel olnud ka pommiauke, kuhu ükskord üks Alansi küla mees ära uppus, sest hobusevanker lendas sinna kummuli... Nii et selle teise Alansi-Kose-Risti marsruudiga on suht kahtlased lood meie armsa punase bussi maastikuvõimekust silmas pidades :)

Jaan ütles ...

Võite ju Antsult küsida millal see buss Alansile jõuab. Ta oskab seda koheselt ka öelda.
Kes seda bussigraafikut üldse koostab ?

Rene ütles ...

Eks seal graafikus ongi paika pandud mõned kellaajalised pidepunktid teatud teelõikude vahel. Seetõttu kujunevad "vahepealsetesse" kohtadesse jõudmiste ajad töö käigus.
Mis puutub Alansi ja Kirivalla teemasse, siis seal käib buss niiöelda nõudmisel. See tähendab, et kui on sinna minejaid, siis buss võtab vastava kursi, muidu sõidab otse. Vähemalt sellised juhised mulle anti perioodiks, mil ma valla bussiga sõidan. (Ants on nimelt haige.)

BTW - orienteeruvalt peaks buss Alansi kandis olema suurusjärgus 16.15 +/- ??? minutit. Väga täpselt ei saa öelda, sest see sõltub sõitjate hulgast, teeoludest jne.
Loodame mõistvat suhtumist :)

Monika ütles ...

Tere, Rene!
Tänud selgituste eest! Koolilapsed on igatahes täitsa rahul, et buss käib :) Seda siis pimedaid, külmi, vihmaseid aegu arvestades, muidu käidi väga hea meelega ikka rattaga. Tervitused Antsule ka ja head paranemist!