kolmapäev, 1. oktoober 2008

Täna oli KOP-projektide tähtaeg

Alansi, Kirivalla ja Lutsu külade rahvas kasutas esimest korda võimalust KOP projekt kirjutada ja raha küsida selle aasta kevadel - Kirivalda külade ühise peopaiga ehitamiseks koos külakiige ja katusealusega. Et projekte saavad esitada külaseltsid, esitasime projekti Habaja Külade Seltsi kaudu, mille alla meie külad ka kuuluvad.
Sel aastal arutasime seltsi koosolekul, milliseid projekte sügiseks kirjutada. Mõtteid oli erinevaid: murutraktor külaplatsi hooldamiseks, meie kolme küla mälestuste kogumik, käimiskepid, koolitussari (teemade osas oleks mõeldav misiganes, mis on inimestele vajalik: alates tuleohutusest, naabrivalvest, esmaabist kuni ürdiaia rajamiseni), õppereis teiste külade kogemuste kuulmiseks ja oma kandist suurema hulga inimeste kaasamiseks seltsi tegevusse, laste mänguväljaku edasiarendamine.
Habaja Külade Selts otsustas esitada 3 projekti:
1) kahepäevane õppereis Järvamaal (seoses JAP liikmeks olemisega)
2) valda tutvustav brošüür
3) murutraktor.
Kõik väga vajalikud asjad. Õppereis on strateegiliselt ehk tuleviku mõttes väga oluline, sest enamikest Habaja Külade Seltsi alla kuuluvatest küladest ei ole aktiivseid liikmeid. Minu kogemused on näidanud, et hästi korraldatud õppereisil tekivad uued sõbrad, uus sünergia ning uus hingamine ka külaseltsil. Edukate külade taga on edukas meeskond ja seetõttu ei saa sellist kahepäevast reisi kuidagi alahinnata.
Valda tutvustav brošüür on ka kindlasti väga oluline, sest meil täna puudub selline asi. Õppereisidel, kus ise olen käinud, on leidnud kinnitust, kui oluline on küla või külaseltsi edukuse jaoks PR. Ilmselt on mõeldud, et valla brošüüris on info ka külaliikumise kohta ja külaseltside kontaktid.
Murutraktori hädavajalikkus on ilmne, arvestades seda, et järgmisel kevadel on meie külade inimestel võimalus siis regulaarselt hooldada Kirivalla külaplatsi.
Elame, näeme... ja hoiame pöialt!

Kommentaare ei ole: