esmaspäev, 29. detsember 2008

Kihnu Virve pereansambel Kuimetsa rahvamajas


Pilt veebist.
Alansilt 15 minuti autosõidu kaugusel asub Kuimetsa, kus mõni aasta tagasi renoveeriti Kuimetsa rahvamaja. Täna õhtul esines seal täissaalile Kihnu Virve pereansambel. Kui ma arvasin, et ees ootab õhtu melanhoolsete merelaulude saatel, siis ma eksisin koledal kombel. Virve laulis oma pereansambliga väga särtsakaid lugusid, vahele rääkisid lustakaid seiklusi oma eluteelt nii värvikalt, et nii mõnigi pühkis naerupisaraid. Mõnel oli aga raskusi kihnu keelest arusaamisel :) Kel tulevikus peaks terendama silmapiiril võimalus Kihnu Virvet kuulama minna - ärge laske võimalust käest! Vot sellised naised, et rahvas olekski jäänud neid tagasi plaksutama :)

Mõni sõna ka rahvamajast. Seal on vahel mõni kontsert, mõni tantsuõhtu. Seal käib vana-baskini teater oma tuuridel. Üldiselt pidid sellised suured üritused minema alati täismajale.

Rahvamajas pakutakse ka mitmeid kursusi, Habaja naised pidid käima seal laindäänsi tegemas, aga seal on ka oma rahvatantsurühmad ja jaanuarist alustab peotantsurühm. Isegi oma näitering tegutseb seal! Olekski patt, kui oleks teisiti, arvestades rahvamaja saali ja suurt lava.



Andruse tädi, kes Kuimetsas elab, kinnitas, et kuimetsakate elu on peale rahvamaja renoveerimist küll märksa seltskondlikum ja lõbusam. Kuimetsa rahvamaja on ka meie kandi rahva jaoks täiesti mõistlikus kauguses. Kahjuks ei ole rahvamajal oma kodulehte, mille linki siia üles panna. Seetõttu loe aeg-ajalt Kaiu valla kodukal uudiseid või käi Habaja poes - Kuimetsa rahvamaja teatrietenduste või kontserdite reklaamid on tavapäraselt nii varakult üleval, et jõuab ilusti enda plaane seada :)
PS: loe siit väga põnevat artiklit Kuimetsa ligidal asuva karstiala (Iida urked) ja sellega seotud legendide kohta! Panen selle lingi ka vaatamisväärsuste loetellu.

Kommentaare ei ole: