pühapäev, 4. jaanuar 2009

Kolmekuningapäev 6.jaanuaril Kose-Uuemõisas, täiendatud 07.01

Hiljuti läbiviidud küsitlusel tegi üks külaelanik ettepaneku, et tähistada võiks kolmekuningapäeva. Eelmisel aastal käisin kolmekuningapäeval Kose-Uuemõisas, kus rahvatantsurühm Kapak korraldas kolmekuningapäevaürituse. Juhendaja Kadri Tiis rääkis selle päeva tavadest, Kapak tantsis, lihtsamaid tantse tantsiti ka koos publikuga. Meil oli seal näärisokk ja jõuluorikas, valati tinast õnne ja mängiti Kadri juhendamisel neid mänge, mida meie kauged esivanemad tavatsesid sel ajal teha. Oli väga kihvt üritus, vaata ka kirjutist Kose Teatajas (allpool ära toodud).

Orika toppimise mäng oli kindlasti laste lemmikmäng :)


Ürituse lõpus pandi kuusehunnikule tuli otsa.
Sel aastal toimub kolmekuningapäeva tähistamine Kapaku eestvedamisel veelgi võimsamalt - alustatakse rongkäiguga läbi Uuemõisa, kutsutakse rahvast valjuhäälselt kaasa, vehitakse põlevate tõrvikutega ja korratakse eelmisel aastal toimunut. Kallis külarahvas, tulge ka Kose-Uuemõisa! Kogunemine algab Kose-Uuemõisas Aia ja Välja tänava ristmikul kell 18:50, kaasa võib võtta kuused ja tõrvikud, aga miks mitte ka termosega kuuma teed, et külm ei hakkaks!
Piltide autor: Tõnno Tiis. Vaata rohkem pilte eelmise aasta üritusest siit.
Kahjuks sellele postitusele järge ei tule. Elu seadis asjaolud nii, et ise kahjuks ei jõudnudki sellel kihvtil üritusel osalema :(
Vt ürituse kohta artiklit Harju Ekspressis

Kommentaare ei ole: