esmaspäev, 18. august 2008

Laupäevasest mudarallist

Laupäeval toimus Alansi Offodroomil teist aastat MudDrag, mida korraldas naabrimees Ain oma meeskonnaga. Tegu oli tõelise suurüritusega, mida oli tunda juba saabudes - piletiraha eest sai käepaela, parkimist korraldasid raadiosaatjatega noormehed, kes suunasid kohe vabale parkimiskohale, mille leidmine oleks muidu päris tükk tööd olnud - rahvast paistis päris palju olevat.
Tee võistluspaika viis läbi endise suurfarmi hoone, kus oli suur ala lastele joonistamiseks ja meisterdamiseks eraldatud. Lastega tegelesid Harmi põhikooli - mille hüvanguks lähevad ürituse tulud - direktor Sirje Kautsaar isiklikult koos abilistega. Hoones oli ka toitlustuskohad, kus sai osta süüa ja juua.

Kui me kohale jõudsime, oli võistlus juba täies hoos. Maasturid põrutasid aja peale mööda kahte kõrvuti olevat 150m pikkust mudarada, nii et soppa lendas kauges kaares. Start anti foorituledega ja aega mõõdeti elektrooniliselt - finišis olid vastavate anduritega jullad püsti. Eriti lahe oli, et võistlustel oli ka kommentaator, kes kommenteeris toimuvat. Nii oli ka neil, kes 4x4-maailmaga eriti kursis ei ole, võimalik tarkust juurde saada. Ja kui kommentaator parasjagu vait oli, lasti eetrisse üritusega väga hästi kokku sobinud raskemat muusikat. Nii et oli väga vahva ja suured tänud korraldajatele :)
Enne stardipauku - rohelise tule süttides tuleb hüpata mutta.



DJ-punkt


Üksikud autod, kes mudarajalt ise välja said - enamikke tuli välja vedada. Et eelnevatel päevadel oli meeletult sadanud, muutus see ala, kus traktor pildil on, lõpu poole ka nii püdelaks, et teine traktor pidi tulema omakorda päästetraktorit välja tõmbama.

Rehvivahetus


Rallist osavõtjate suhtes kehtis "Kõik puhuvad"



Siit sai söögipoolist.

MudDragi ametlikul kodulehel (ja seal olevatel linkidel 4x4 foorumile) on üritusest rohkem pilte ja videomaterjali. Toon siin ära ka lingi kõige meeleolukamale galeriile.

Kommentaare ei ole: