teisipäev, 12. august 2008

Nädalavahetuse talgute reportaaž

Nädalavahetuse talguteks panin seekord kuulutused välja. Printisin välja ka eelmisi talguid kajastanud postituse - kui edukas algus tehtud, on julgem tunne kaasa lüüa.

Laupäeval ja pühapäeval tegid naised teepoolse nõlva korda, kraapisid puhtaks nn siseõu ja korjasid ära lõkkeasemepoolse osa suuremad ohakad. Mehed panid mahavõetud paneeli paika ja jätkasid tööd kemmergu ehitamisega. Joel oli kohal oma popi kabrio-bobcatiga, mille juhtimise ta mullegi kiiresti selgeks õpetas. Lõpuks pidi ta umbrohuhunnikuid siiski ise ära transportima, sest kompostihunnikuni viiv tee osutus minu jaoks siiski liiga keeruliseks :)

Olen nõus Kadriga Kuusiku talust, kes ütles pühapäeval, et talgud on hea võimalus oma kandi inimestega rohkem tuttavaks saada - leida ühiseid hobisid ja ühiseid muresid, kuulata huvitavaid vana aja jutte või värskemaid külauudiseid. Samuti võib nii tulla häid mõtteid uute ühisürituste osas. Näiteks arvas Kadri, et tulevikus võiks külaplatsil ka mingeid teemapäevi korraldada, kui keegi on osav mõnes konkreetses asjas nagu sepatööd, kivimüüri ladumine või miskit hoopis muud.
Tõesti hea mõte. Miks mitte koostööd teha ka teiste meie kandi osavnäppudega - näiteks Triigi külavanema leivanumbriks on talusiltide meisterdamine, millele on tal kunstnikuna väga eriline lähenemine.

Et mul oli haigeks jäänud kutsika tõttu võimalik osaleda mõlemal päeval ainult osaliselt, on teised talgutel osalejad teretulnud ka oma muljeid jagama!

Siit ka mõni pilt laupäevastest toimingutest.









Kommentaare ei ole: