kolmapäev, 6. august 2008

Suitsuandur! Suitsuandur! Suitsuandur!



Täna tööle sõites kuulsin autoraadios uudist järjekordsest kohutavast tulekahjust, milles oli hukkunud 2 meest ja 1 naine. Juba mitmes ränk tuleõnnetus ning ometigi pole veel kütteperiood alanud... See pani mind muretsema, kas kõigil meist on ikka suitsuandurid olemas. Suitsuandur päästab sõna otseses mõttes elu, sest see hakkab kohe kõrvulukustavalt piiksuma, kui suits andurini jõuab! Siis jõuab veel majast välja joosta või ehk isegi väiksema tuleohu tõrjuda.

Päästeamet on välja töötanud terve eraldi kodulehe "Kodu tuleohutuks", milles ka suitsuanduritest põhjalik jutt, koos jooniste ja õpetustega. Päästeamet soovitab suitsuanduri panna eeskätt magamistoa lähedusse, kuid suitsuanduri soodsat hinda silmas pidades on mõistlik panna suitsuandur ka küttekollete kui võimalike ohuallikate lähedusse.

Meil oli küll kaks aastat tagasi tuleohutusõppus, kus rääkisime ka suitsuanduritest. Kuid võtame selle teema kindlasti veel üles mõnedel talgutel, kus rohkem rahvast koos. Alates 1.juulist 2009 on suitsuanduri olemasolu juba seadusest tulenev kohustuslik nõue!



Kujutis Päästeameti portaalist "Kodu tuleohutuks"


Kommentaare ei ole: