laupäev, 28. märts 2009

Kõue Rahva Majas räägiti potipõllunduse uudiseid ja õpetati viljapuid lõikama



Kõue Rahva Majas oli täna külas aiandusekspert. Esmalt oli teooria, kus meile räägiti juttu ja näidati ka pilte, kuidas külvata, kuidas pikeerida, milliseid ürte aeda panna ning kuidas puid-põõsaid lõigata. Ka vanemate tegijate jaoks oli uudiseks, et osa seemneid tuleb enne külvamist haamriga töödelda (loe: seemneid klopsida). Nii et kui seemnepaki peal on mingeid võõrsõnu, tasub otsida sõnaraamat, sest seda haamrimenetlust tähistas ka üks keeruline võõrsõna, mis Kõuelt tagasi Alansile sõites juba meelest läks. Peale teooriat oli praktika, kus sai lõigutud üht vanemat õunapuud ja noorukest pirnipuud.
Seekord oli meie kolmest külast juba neli naist kohal. Ole järgmisel korral ka platsis, sest Kõue Rahva Majas on lähiajal veel palju põnevat teoksil:
  • 3.aprillil pidu - esinevad Oru kvartett ja Üllatus, pärast tants ja trall, lõõtsanaine ka kohal, 25 krooni pilet!
  • 5.aprillil vanade kommete järgi naistepäev. Naised, rätik pähe, hele seelik selga, abielunaistel põll ette ning punane jook kaasa ja Pala hiide! Püha allika veega saame näod väga ilusaks ja nooreks, põsed punaseks ja ei olegi vaja koguda raha kirurgilisteks operatsioonideks :D Kohal ka Viljandi kultuurikolledzhi rahvas. Kell 13 KRM-s pereüritusena pannkoogiküpsetamine, täpsem info teadetetahvlil.
  • 17.aprillil Kõue Krõõdad järgmine kokkusaamine - teemaks kalosside maalimine! Etno on moes, rahvusmustrites tennised ja sokid on suur müügihitt. Meil on nüüd plaanis teha kalossidest muhu sussid! Võta kalossid kaasa, kel pole, läheb ostab Puruvana poest. Värvid-pintslid ja mustrid on olemas.

Vaata aga ka ise Kõue Külade Seltsi kodukat - seal all on kalender, kust saad ka ise täpsemalt kursis olla, mis teoksil.

Kommentaare ei ole: